Παραδοσιακη Κινεζικη Ιατρικη

Παραδοσιακη Κινεζικη Ιατρικη

Tι είναι η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική;

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική από την αρχαιότητα  (2.700 π.χ)αποτελεί ένα πλήρες ιατρικό σύστημα, με δικούς του διαγνωστικούς κανόνες και θεραπευτικές τεχνικές.

Είναι ένα σύστημα που δέχεται τον άνθρωπο σαν μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και χρησιμοποιεί τα παρακάτω εργαλεία για να επαναφέρει την υγεία σε έναν οργανισμό:

  • Βελονισμός
  • Βότανα
  • Διατροφή
  • Άσκηση και αναπνοή
  • Μάλαξη και σωματικοί χειρισμοί
  • Διαλογισμός
  • Mόξα και βεντούζες

Ποια είναι η φιλοσοφία της Π.Κ.Ι;

Οι αρχαίοι κινέζοι πίστευαν ότι τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια που την ονόμαζαν chi και ότι ένας ανθρώπινος οργανισμός είναι ένας ζωντανός μικρόκοσμος, ένα σύμπαν σε μικρογραφία, μια σύντηξη κοσμικών  ( yang )και επίγειων δυνάμεων (yin ). H υγεία λοιπόν είναι το αποτέλεσμα  της επάρκειας και της σωστής κυκλοφορίας του qi   στον οργανισμό και της αρμονικής ισορροπίας των δύο αντίθετων και συνάμα συμπληρωματικών δυνάμεων του Γιν και του Γιανγκ.

Ποιες είναι οι αρχές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής;

Οι βασικές τις αρχές είναι τρεις: 

1) Το σώμα μας είναι μια ολότητα, ένα σύστημα. Κάθε σχηματισμός στο σώμα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του, αλλά και απαραίτητο. Σε συνδυασμό με τον Νου, τα συναισθήματα και την ψυχή, το φυσικό μας σώμα αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο συνονθύλευμα που τροφοδοτείται μέσω της ενέργειας. 

2) Γεννηθήκαμε με μια αξιοθαύμαστη, έμφυτη ικανότητα: αυτήν της αυτοΐασης. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μικρόκοσμος που ανακλά τον μακρόκοσμο. Όπως στη Φύση όλα δύνανται να ανακάμψουν και να αναγεννηθούν, έτσι μπορεί και το σώμα μας. 

3) Η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη θεραπεία. Το σώμα μας πάντα στέλνει σημάδια προειδοποίησης, όταν η αρμονία και η ισορροπία μέσα μας διαταράσσεται. Η Κινεζική Ιατρική μας μαθαίνει πώς να αναγνωρίζουμε τα σημάδια αυτά και να τα θεραπεύσουμε πριν μας οδηγήσουν σε πολύ σοβαρότερα θέματα   

Kλειστε το ραντεβου σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κλείσετε ραντεβού για συνεδρία.

The greatest wealth is health

ομοιοπαθητική βελονισμός Αθήνα

Πως λειτουργεί η Κινέζική Ιατρική;

Η Κινέζικη Ιατρική λειτουργεί μέσω της επαναφοράς της ισορροπίας και της ομοιόστασης στο σώμα. Αυτό σημαίνει ισορροπία ανάμεσα στο Γιν και στο Γιανγκ, ισορροπία ανάμεσα στα πέντε στοιχεία, ισορροπία ανάμεσα στα όργανα και ισορροπία ανάμεσα στα θεμελιώδη συστατικά του σώματος. Αυτή η ισορροπία επαναφέρεται με την τόνωση της αυτοθεραπευτικής δύναμης  του σώματος μέσα από το βελονισμό, τα βότανα ,την διατροφή και το σωστό τρόπο ζωής και σκέψης.

Σε τι ωφελεί η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική;

Το κύριο μέλημα του θεραπευτή στην κινέζικη ιατρική  είναι να κατανοήσει  την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου που ασθενεί, τι συμβαίνει στο σώμα, στα ενεργειακά κανάλια, στα συναισθήματα, στον τρόπο ζωής και ποια είναι η κύρια αιτία που έχει διαταραχθεί η υγεία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Ο άνθρωπος κατανοεί με τρόπο υπονομεύει την υγεία του, μαθαίνει τις αρχές της υγείας  και μυείται σε έναν καινούριο τρόπο ζωής όπου συμμετέχει ενεργά στο χτίσιμο της υγείας του.

Σε ποια προβλήματα μπορεί να βοηθήσει η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ;

Η Κινέζικη Ιατρική έχει εφαρμογή σε τεράστια γκάμα θεμάτων. Η θεραπεία μπορεί να εστιάσει στο σώμα, στο νου αλλά και στο συναισθηματικό μας κόσμο.  Πολλά θέματα υγείας  που  η ρίζα   τους είναι το στρες, το άγχος, ή προβλήματα συναισθηματικής φύσεως και εκδηλώνονται στο σώμα θα θεραπευτούν με φυσικό τρόπο.

 Προβλήματα ύπνου, θεραπείες πόνου, κεφαλαλγίες, ημικρανίες πόνοι στον αυχένα, στους ώμους, στη μέση, τα γόνατα, γυναικολογικά προβλήματα, προβλήματα γονιμότητας, δυσμηνόρροια, έντονο p.m.s, πεπτικά προβλήματα, είναι μερικά μόνο από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που η Κινέζικη Ιατρική μπορεί να βοηθήσει με άριστο τρόπο και χωρίς παρενέργειες

Μπορεί η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική να θεραπεύσει εκφυλιστικές ασθένειες, αυτοάνοσα, καρκίνους κτλ. ;

Η  Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική  δεν μπορεί να θεραπεύσει τις παραπάνω ασθένειες. Αυτό που μπορεί να  κάνει σε αυτές τις καταστάσεις είναι να λειτουργεί   υποστηρικτικά   για να απαλύνει τους πόνου, τις παρενέργειες των φαρμάκων και να επιβραδύνει τα συμπτώματα.

Όταν υπάρχουν πολύ  σοβαρά προβλήματα υγείας χρειάζεται ο ασθενής να αλλάξει όλο τον τρόπο ζωής του και  υποστήριξη από πολλούς θεραπευτικούς και ιατρικούς κλάδους ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί από την ασθένεια

Τι ακριβώς εμπεριέχει μια συνεδρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής ;

Στην πρώτη συνεδρία λαμβάνεται το ιστορικό του θεραπευόμενου και διευρευνώνται οι λόγοι που οδήγησαν το σώμα  να ασθενεί.  Συνήθως  γίνεται βελονισμός και μπορεί να δοθούν βότανα, συμβουλές διατροφής κατάλληλες για την ιδιοσυγκρασία  και τα προβλήματα του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Στη συνέχεια  ανάλογα με το θέμα, εάν οξύ η χρόνιο,  καθορίζονται  το πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν και η συχνότητα που θα πρέπει να γίνονται.

Η γνωριμία με την Π.Κ.Ι μπορεί να αποτελέσει μια δημιουργική διαδικασία που μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής και τον τρόπο σκέψης του καθενός!!!

*Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία

Kλειστε το ραντεβου σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κλείσετε ραντεβού για συνεδρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

@tzevelekougiota