Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Θεραπείες

Η θεραπεία με Βεντούζες είναι μια αρχαία Κινέζικη πρακτική στην οποία μια κούπα (βεντούζα) προσκολλάται στο δέρμα αφού πρώτα μειωθεί από αυτήν η πίεση (είτε με αλλαγή της θερμοκρασίας είτε με απορρόφηση του αέρα), έτσι που το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και συγκρατείται στην κούπα (βεντούζα). Σε μερικές περιπτώσεις, η κούπα (βεντούζα) μπορεί να μετακινηθεί όσο η αναρρόφηση του δέρματος είναι ενεργή, προκαλώντας ένα τοπικό τράβηγμα του δέρματος και του μυ (κυλιόμενη βεντούζα).

Η εφαρμογή της βεντούζας, θερμαινόμενη ή μη, μέσω της αναρρόφησης του δέρματος, προκαλεί υπεραιμία η οποία οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της εφαρμογής, αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών, αύξηση της ενζυματικής δραστηριότητας και αύξηση του μεταβολισμού, αύξηση της ταχύτητας νευρικών ώσεων.

Οι βεντούζες μπορεί να είναι γυάλινες από καουτσούκ σιλικόνης ή πλαστικές με πιστόλι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά με μάλαξη. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για κεφαλαλγίες, κρυολόγημα, μυοσκελετικοί πόνοι, τενοντίτιδες, δυσπεψία και φουσκώματα στην κοιλιά, γυναικολογικές διαταραχές.

Newsletter


Διεύθυνση:
Αγίου Ιωάννου και Ελευθερίας 1, Αγία Παρασκευή
Πληροφορίες:
(+30) 6944776158